Stormschade aan uw schutting?

Een omgevallen boom, schade aan of een omgewaaide schutting?

Bereken zelf de beste prijs

Met onze handige online calculator

Aantal strekkende meter
Postcode
Beoordeling
4.6 / 5

Stormschade aan uw schutting?

Een omgewaaide, of schade aan uw schutting door storm? Dat stormschade in ons winderige land een reëel risico is, wordt keer op keer weer aangetoond. Grote kans dat het nog een keer voor kan komen. Weet jij waar je met stormschade terecht kunt en je wel of niet vergoed krijgt?

Pas bij windkracht 7 willen de verzekeraars meewerken aan stormschade: Schade moet veroorzaakt zijn door windstoten van minimaal 14 meter per seconde, ofwel windkracht 7. Dien je bij je verzekeraar een claim in onder de noemer ‘stormschade’, dan kan er gecontroleerd worden of er daadwerkelijk sprake was van storm bij jou thuis.

Inboedel- of opstalverzekering?

Voor stormschade aan en rond je huis, kun je terecht bij je opstalverzekering. Los gewaaide dakpannen, schade door een omgevallen boom, of bijvoorbeeld een omgewaaide schutting? Dat valt onder schade in je woning en kun je terecht bij je inboedelverzekering. Ontstaat er door losgewaaide dakpannen een lekkage, waardoor je waterschade aan de meubels op zolder hebt? Dan gaat dit naar de inboedelverzekering. Hier valt ook de schade aan je tuinmeubilair onder.

Bereken zelf uw schutting

Wat kun je doen aan een omgewaaide schutting?

Geef stormschade direct door aan je verzekeraar en vraag een offerte aan via de online calculator van Schuttinggigant.com. Hierdoor weet je meteen wat de kosten zijn. Overleg bij flinke schade of er meteen opgeruimd of gerepareerd mag worden: misschien wil je verzekeraar eerst een expert sturen om de schade op te nemen. Maak altijd duidelijke foto’s van de omgewaaide schutting, deze gelden als bewijsmateriaal. Daarnaast is het belangrijk om verdere schade te voorkomen: laat afgebroken takken niet in de tuin slingeren en stut die omgewaaide schutting.

Heb je vragen of het repareren of het vervangen van je schutting? Onze experts staan voor je klaar om te vertellen hoe het tot zijn werk gaat. Stel deze klus niet uit en vraag eenvoudig online je offerte aan via de online schutting calculator!

Schuttingen

in alle soorten en maten