Veelgestelde vragen

In onderstaand overzicht met veelgestelde vragen kun je vast een antwoord vinden op je vraag, maar ook onze medewerkers staan voor je klaar!

Ik heb geen bevestiging per e-mail ontvangen.

Normaal gesproken ontvangt u binnen enkele minuten een bevestiging van uw aanvraag per e-mail. Heeft u geen email ontvangen, controleer dan eerst het volgende:

  • Kijk in de map “spam” of “ongewenste items”
    Soms wordt een aanvraag gezien als ongewenste e-mail. Kijk daarom eerst in de map met “ongewenste items” of “spam”. Grote kans dat u daar alsnog de aanvraag vind.

 

Moet ik zelf zorgen voor het verwijderen van mijn oude schutting/heg?

Ja u dient zelf de schutting/heg te verwijderen inclusief de palen en eventuele wortels die nog in de grond zitten. Het is mogelijk om dit door ons uit te laten voeren. Neem hiervoor contact met ons op dan kunnen wij u daarin adviseren.

Hoe werkt het met het tellen van de planken bijv. bij een nabestelling?

Als wij praten over een 21-planks schutting dan dient u de verticale (19) en de horizontale (2) liggers te tellen dat maakt samen een 21-planks schutting.

Wat is de meerwaarde van deklatten en waarom zou ik deze deklatten bestellen?

Deklatten zorgen ervoor dat uw schutting langer mee gaat, omdat er voorkomen wordt dat er water inregent op de kopse kant van de planken. Ook zorgt het voor een mooiere uitstraling. Zonder deklatten is de garantie op houtrot 5 jaar minder.

Zitten de onderplaten standaard bij mijn de offerte in?

Onze calculator berekend automatisch de onderplaten bij een hout beton schutting. Dus deze onderplaten zitten bij uw offerte in.

Zit er garantie op de schutting en op de montage?

Wij van Schuttinggigant.com geven standaard 10 jaar garantie op onze schuttingen. Wij werken uiteraard uitsluitend met hoogwaardige materialen. Op de montage heeft u één jaar garantie na plaatsing.

Hoe laat komen jullie onze schutting plaatsen?

Wij van Schuttinggigant.com proberen altijd rond 08:00 aanwezig te zijn. Afhankelijk van het verkeer is het mogelijk dat dit iets later of eerder is. Dit wordt uiteraard met u afgestemd.

Wanneer krijg ik de factuur?

Zo gauw u akkoord gaat krijgt u van Schuttinggigant.com de factuur via de mail. Op de dag van plaatsing krijgt u de papieren versie van ons overhandigd.

Mijn tuin is niet bereikbaar via de achterzijde en zal door het huis geleverd moeten worden kan dat?

Uiteraard is dit mogelijk echter zijn wij niet verantwoordelijk voor de eventuele beschadigingen en hierom  adviseren wij de vloer af te dekken en een ruim looppad te hebben. Het kan zijn dat wij hier meerprijs voor berekenen i.v.m. de afstanden die dan meestal boven de 25m vanaf de straat zijn.

Uitzetten van de schutting

Het uitzetten van uw schutting wordt door middel van lijnen en een laser gedaan en tevens wordt de hoogte en plek bepaald. Bij deze werkzaamheden dient altijd de opdrachtgever aanwezig te zijn. Het uitzetten van uw schutting dient namelijk altijd in samenspraak met de opdrachtgever gedaan te worden. Is dit niet mogelijk? Probeer dan iemand te regelen die er kan zijn, zodat de schutting altijd op de juiste plek geplaatst wordt.

Ik heb een offerte aangevraagd via de calculator wat is de volgende stap?

U ontvangt van ons een bevestigingsmail met daarin een offerte, daarna neemt één van onze medewerkers contact met u op per mail of per telefoon. Vervolgens worden eventuele speciale wensen besproken. De data voor plaatsing worden ook met u doorgesproken via de telefoon of de e-mail. Bij akkoord krijgt u de factuur via de mail en zal er worden overgegaan op de betaling.

Kan ik ook een poort op maat bestellen?

Een poort kan bijna op elke gewenste maat geleverd worden uiteraard wordt hier een meerprijs voor gerekend. U hoeft hierbij alleen te vermelden welke ruimte er beschikbaar is om de poort te plaatsen.

Is het verstandig om eerst het straatwerk te leggen?

Wij raden u aan om eerst de grond bouwrijp te maken en daarna de schutting te plaatsen om vervolgens over te gaan met het straatwerk.

Ik heb hoogte verschil in mijn tuin hoe kunnen we dit oplossen?

Als er verloop in uw tuin zit van meer dan 20cm dan kunnen wij dit oplossen met een dubbele onderplaat van (2x25cm=50cm). Zit er hoogte verschil in de lengte? Dan zouden we dit kunnen oplossen door middel van stapjes af te laten lopen. (de dubbele plaat is alleen mogelijk met de premium versie palen)

 

Hoe lang doen jullie er over om de schutting te plaatsen?

Gemiddeld plaatsen wij 25 meter en een poort op één dag. Uiteraard zijn hierbij de grondcondities en de bereikbaarheid van uw tuin van belang.

Zit er een FSC-keurmerk op jullie houten schermen?

Al onze houten delen zijn FSC gekeurd en hebben dus ook het FSC-keurmerk.

Hoe gaat de betaling?

U kunt bij ons het bedrag overmaken via IDEAL in dit geval dient de betaling voor of tijdens de werkzaamheden te zijn voldaan. U kunt tevens bij oplevering pinnen of contant betalen.

Komen jullie ook plaatsen als het regent?

In principe komen we altijd, maar mochten de weersomstandigheden het niet toe laten wordt er ter plekke overlegt. Mocht er een onwerkbare situatie ontstaan wordt dit wederzijds besproken!

Moeten we zelf zorgen voor een klic-melding?

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de kabels en leidingen.

Wat zijn de verschillen en eigenschappen tussen de schermen?

Geïmpregneerd grenen is onder hoge druk door en door geïmpregneerd. Het impregneren zorgt voor een veel langere levensduur vergeleken met normaal grenen.

Zwart geïmpregneerd grenen is onder hoge druk zwart geïmpregneerd, maar is niet volledig dekkend! We hebben ook gespoten schermen deze zijn meer dekkend, maar hier zit wel een meerprijs aan.

Douglas is een naaldhoutsoort en hoeft niet behandeld te worden en heeft een langere levensduur. In de jaren vergrijst Douglas hout op een erg fraaie manier.

Hardhout is een houtsoort met een rood /bruin uiterlijk en met een zeer langere levensduur. De naam zegt het al: dit houtsoort is erg hard en heeft zijn lange levensduur aan dit feit te danken.

Kunnen de gaaspanelen ook begroeid worden geplaatst?

Bij schuttinggigant.com kunt u ervoor kiezen om uw schutting meteen begroeid te bestellen geef dit aan tijdens uw aanvraag bij specificaties.

Moet ik precies tot op de centimeter nauwkeurig meten?

Het hoeft niet tot op de centimeter nauwkeurig, echter is het wel wenselijk dat dit binnen een 10cm marge wordt gedaan.