Veelgestelde vragen

In onderstaand overzicht met veelgestelde vragen kun je vast een antwoord vinden op je vraag, maar ook onze medewerkers staan voor je klaar!

Ik heb geen bevestiging per e-mail ontvangen

Normaal gesproken ontvang je binnen enkele minuten een bevestiging van je aanvraag per e-mail. Heb je geen email ontvangen, controleer dan eerst het volgende:

  • Kijk in de map “spam” of “ongewenste items”
    Soms wordt een aanvraag gezien als ongewenste e-mail. Kijk daarom eerst in de map met “ongewenste items” of “spam”. Grote kans dat je daar alsnog de aanvraag vind.

Hoe werkt het met het tellen van de planken bijv. bij een nabestelling?

Als wij praten over een 21-planks schutting dan dient u de verticale (19) en de horizontale (2) liggers te tellen dat maakt samen een 21-planks schutting.

Moet ik zelf zorgen voor het verwijderen van de oude schutting/heg?

Ja je dient zelf de schutting/heg te verwijderen inclusief de palen en wortels wat nog in de grond zit. Het is mogelijk om dit door ons uit te laten voeren door contact met schuttinggigant.com op te nemen dan kunnen wij jullie daarin adviseren.

Wat is de meerwaarde van deklatten en waarom zou ik deze deklatten bestellen?

Deklatten zorgen ervoor dat de schutting langer mee gaat omdat er voorkomen wordt dat er water inregent op de kopse kant van de planken. Ook zorgt het voor een fraaiere uitstraling. Zonder deklatten is de garantie op hout rot 5 jaar minder.

Zitten de onderplaten standaard bij de offerte in?

Onze calculator berekend automatisch de onderplaten bij een hout beton schutting.

Zit er garantie op de schutting en op de montage?

Schuttinggigant.com geeft standaard 10 jaar garantie op haar schutting wij werken uitsluitend met hoogwaardige materialen. Op de montage heeft u een jaar garantie na plaatsing.

Hoe laat komen ze bij ons de schutting plaatsen?

Schuttinggigant.com probeert altijd rond de klok van acht aanwezig te zijn afhankelijk van het verkeer mocht dit anders zijn dan wordt dit met de klant afgestemd.

Wanneer krijg ik de factuur?

Zo gauw u akkoord gaat krijg je van schuttinggigant.com de factuur via de mail. En op de dag van plaatsing krijg je de papieren versie en zal er bij oplevering betaald moeten worden.

Mijn tuin is niet bereikbaar via de achterzijde en zal door het huis geleverd moeten worden kan dat?

Uiteraard is dit mogelijk enkel zijn wij niet verantwoordelijk voor de eventuele beschadigingen en zal door ons geadviseerd worden om de vloer af te dekken en een ruim looppad te hebben. Het kan zijn dat wij hier meerprijs voor berekenen ivm de afstanden die dan meestal boven de 25m vanaf de straat zijn.

Uitzetten van de schutting

Bij het uitzetten van de schutting wordt door middel van lijnen en een laser de hoogte uitzetten zodat de plek wordt bepaald, hier dient altijd een opdrachtgever bij aanwezig te zijn. Het uitzetten van de schutting dient namelijk altijd in samenspraak met de opdrachtgever gedaan te worden is dit niet mogelijk probeer dan iemand te regelen die er kan zijn, zodat de schutting altijd op de juiste plek geplaatst wordt.

Ik heb een offerte aangevraagd via de calculator wat is de volgende stap?

Je ontvangt van ons een bevestigingsmail met daarin een offerte, daarna neemt één van onze medewerkers contact met je op per mail of per telefoon. Daarna worden speciale wensen en de plaatsing data via de mail of telefonisch besproken. Bij akkoord krijgt u de factuur via de mail en zal er bij oplevering betaald moeten zijn.

Kan ik ook een poort op maat bestellen?

Een poort kan bijna op elke gewenste maat geleverd worden uiteraard word een meerprijs voor gerekend. U hoeft hierbij alleen te vermelden welke ruimte er beschikbaar is om de poort te plaatsen?

Is het verstandig om eerst het straatwerk te leggen?

Schuttinggigant.com raadt u aan om eerst de grond bouwrijp te maken en daarna de schutting te plaatsen om vervolgens over te gaan met het straatwerk.

Ik heb hoogte verschil in mijn tuin kunnen we dit oplossen?

Als er hoogteverschil tussen uw tuin en de tuin aan de andere zijde is meer is dan 20 cm dan kunnen we dit oplossen met een dubbele onderplaat (2x25cm=50cm). Zit er hoogte verschil in de lengte dan zouden we dit kunnen oplossen door middel van stapjes af te laten lopen. (de dubbele plaat is alleen mogelijk met de premium versie palen)

Hoe lang doen jullie er over om de schutting te plaatsen?

Gemiddeld plaatsen wij 25 meter en een poort op één dag uiteraard zijn hierbij de grondcondities en de bereikbaarheid van belang.

Zit er een FSC keurmerk op jullie houten schermen?

Op al onze houten delen zit het FSC keurmerk

Hoe gaat de betaling?

U kunt bij ons het bedrag overmaken echter dient dit voor of tijdens de werkzaamheden te zijn voldaan of kunt u bij oplevering pinnen of contant betalen.

Komen jullie ook plaatsen als het regent?

In principe komen we altijd maar mochten de weersomstandigheden het niet toe laten wordt er ter plekke overlegt. Mocht er een onwerkbare situatie ontstaan wordt dit wederzijds besproken!

Moeten we zelf zorgen voor een klic-melding?

Je bent ten allen tijde zelf verantwoordelijk voor de kabels cq leidingen.

Wat zijn de verschillen en eigenschappen tussen de schermen?

Geïmpregneerd grenen is onder hoge druk door en door geïmpregneerde hout.

Zwart geïmpregneerd grenen is onder hoge druk geïmpregneerd zwart, niet volledig dekkend! We hebben ook gespoten schermen deze zijn wel een stukje duurder.

Douglas is een naaldhoutsoort en hoeft niet behandeld te worden en heeft een langere levensduur.

Hardhout is een houtsoort een rood /bruin uiterlijk en met een zeer langere levensduur.

Kunnen de gaaspanelen ook begroeid worden geplaatst?

Bij schuttinggigant.com kun je ervoor kiezen om je schutting meteen begroeid te bestellen geef dit aan tijdens u aanvraag bij specificaties.

Moet ik precies tot op de centimeter nauwkeurig meten?

Nee het hoeft niet precies gemeten te worden als er maar niet meer dan plus minus 10 cm verschil in zit we hebben altijd voldoende materiaal bij ons.