Keuze voor duurzaamheid & kwaliteit

Schuttinggigant is trots om het Forest Stewardship Council (FSC)-certificaat te dragen. Het FSC-keurmerk garandeert dat het hout dat gebruikt wordt in de producten van Schuttinggigant afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Dit betekent dat het hout op een verantwoorde wijze wordt gekapt, waarbij er rekening wordt gehouden met sociale, economische en ecologische aspecten. Door te kiezen voor een FSC-gecertificeerde schutting van Schuttinggigant draagt u bij aan het behoud van bossen en de biodiversiteit, terwijl u geniet van een prachtige omheining, overkapping of houten aanbouw voor bij uw woning. Met het FSC en PEFC-keurmerk kunnen we ook duurzame producten garanderen voor projectbouw en bouwbedrijven.

FSC keurmerk Schuttinggigant
PEFC certificaat Schuttinggigant

Waar staat de FSC certificering voor?

Bij het kiezen van een schutting, overkapping, pergola, houten ombouw voor bij uw woning zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden, zoals duurzaamheid, kwaliteit en milieuvriendelijkheid. Een belangrijk aspect dat niet over het hoofd gezien mag worden, is de herkomst van het hout dat gebruikt wordt bij de productie van de schutting. Gelukkig kunnen klanten van Schuttinggigant gerust zijn, want het bedrijf is zowel FSC- als PEFC-gecertificeerd. In dit bericht zullen we de voordelen van FSC- en PEFC-certificering bespreken en waarom het kiezen voor een schutting van Schuttinggigant een verantwoorde keuze is.

Schuttingdraaien vacature zomerwerk

Waar staat de PEFC certificering voor?

Daarnaast is Schuttinggigant ook gecertificeerd door het Programme for the Endorsement of Forest Certification (PEFC). Het PEFC-keurmerk staat garant voor duurzaam bosbeheer en traceerbaarheid van houtproducten. Het certificaat waarborgt dat het hout in de schuttingen van Schuttinggigant afkomstig is uit bossen die op verantwoorde wijze worden beheerd volgens de strengste normen op het gebied van milieu, sociale aspecten en economische haalbaarheid. Door te kiezen voor een PEFC-gecertificeerde schutting draagt u bij aan de bescherming van natuurlijke hulpbronnen en de leefomstandigheden van lokale gemeenschappen.

Voordelen van FSC- en PEFC-certificering:

  1. Duurzaamheid: FSC- en PEFC-certificering garanderen dat het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Hierdoor worden bossen behouden voor toekomstige generaties en wordt ontbossing tegengegaan.

  2. Biodiversiteit: Het behoud van bossen draagt bij aan het behoud van de biodiversiteit. Gecertificeerde bedrijven zoals Schuttinggigant ondersteunen het behoud van planten en dieren die afhankelijk zijn van gezonde bosgebieden.

  3. Sociale verantwoordelijkheid: FSC- en PEFC-certificering houden rekening met de rechten en belangen van lokale gemeenschappen en inheemse volkeren. Ze bevorderen eerlijke arbeidsomstandigheden en respecteren de culturele waarden van de betrokken gemeenschappen.

  4. Transparantie en traceerbaarheid: FSC- en PEFC-certificering zorgen voor een transparant en traceerbaar systeem, waarbij klanten de herkomst van het hout kunnen controleren. Dit biedt gemoedsrust en vertrouwen in de producten die u koopt.

Hier zijn we goed in

Schuttinggigant is uw partner voor FSC en PEFC producten

Bij het kiezen van een schutting is het belangrijk om aandacht te besteden aan de herkomst van het gebruikte hout. Met de FSC- en PEFC-certificering van Schuttinggigant kunt u er zeker van zijn dat uw schutting afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Door te kiezen voor een FSC- of PEFC-gecertificeerde schutting draagt u bij aan een duurzame toekomst, terwijl u tegelijkertijd kunt genieten van een prachtige omheining voor uw tuin. Maak vandaag nog de verantwoorde keuze en kies voor Schuttinggigant.

Meer blogs

Schuttinggigant is FSC en PEFC gecertificeerd

Schuttinggigant is FSC® & PEFC gecertificeerd

Keuze voor duurzaamheid & kwaliteit Schuttinggigant is trots om het Forest Stewardship Council (FSC)-certificaat te dragen. Het FSC-keurmerk garandeert dat […]

Lees blog
Red Class Wood met Rots motief beton

Red Class Wood schuttingen

Alle voordelen op een rij U bent op zoek naar een nieuwe, op maat gemaakte, schutting om uw tuin en […]

Lees blog