Alle voordelen op een rij

U bent op zoek naar een nieuwe, op maat gemaakte, schutting om uw tuin en huis compleet te maken. In uw zoektocht naar de perfecte schutting, heeft u ongetwijfeld al veel opties voorbij zien komen in ons aanbod. Als u onze douglas schuttingen voorbij hebt zien komen en deze u aanspraken, raden wij u aan ook eens een kijkje te nemen naar onze Red Cass Wood schuttingen. Red Class Wood is namelijk de perfecte vervanger van douglas hout. Douglas heeft verschillende prettige voordelen, waaronder de duurzaamheid. Dit is voordeel die deze houtsoort deelt met Red Class Wood. Naast duurzaamheid heeft Red Class Wood nog veel andere voordelen. Dit hout wordt erg veel gebruikt in de tuinbouw. Voornamelijk voor het bouwen van schuttingen en overkappingen leent deze houtsoort zich perfect. Wat Red Class Wood nou precies is en waarom het zo populair is, leest u hieronder.

Wat is Red Class Wood?

Red Class hout is perfect voor iedereen die houdt van de uitstraling en de voordelen van douglas hout. Red Class Wood komt van een gecertificeerde naaldhoutsoort en heeft veel overeenkomsten met met douglas. Er zijn natuurlijk ook verschillen, zoals de manier waarop het hout behandeld wordt. Red Class Wood behandelen, wordt gedaan om ervoor te zorgen dat het nog duurzamer wordt en dus langer meegaat. Dit wordt gedaan op een ecologische manier, wat de houtsoort nog duurzamer maakt dan douglas hout. Naast de impregnatie van het Red Class Wood wordt het hout ook kunstmatig gedroogd. Een nadeel van douglas hout is dat het krimpt en uitzet. Als dit te vaak gebeurt, komen er scheuren in het hout. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Met Red Class Wood is dat mogelijk. Door kunstmatige droging wordt het hout vormvast en zal het hout minder krimpen en uitzetten. Daarnaast zorgt het er ook voor dat uw schutting minder snel vergrijst.

Alle voordelen van een Red Class Wood schutting

  • Red Class Wood is goedkoper dan douglas hout.
  • De duurzaamheid of levensduur is nagenoeg gelijk als of langer dan douglas.
  • Krimpt en zet minder uit. Blijft dus langer mooi.
  • Geen harsvorming dat in de kleren kan gaan zitten.

 

Waarom een Red Class Wood schutting?

Red Class Wood wordt veel vergeleken met Douglas hout. Dit komt omdat ze nagenoeg dezelfde uitstraling hebben. Alleen een expert zal het verschil met het blote oog kunnen zien. Een voordeel van Red Class Wood is dat deze houtsoort gedroogd en geschaafd is waardoor het een strakke, gladde uitstraling heeft. Daarnaast blijft het hout vormvast waardoor planken van Red Class Wood rechter blijven en makkelijker te verwerken zijn. Duurzaamheid is een voordeel die douglas en Red Class Wood met elkaar delen, maar Red Class Wood gaat over het algemeen nog een stukje langer mee dan douglas hout. Tot slot hoef je je bij Red Class Wood schuttingen geen zorgen te maken over hars in je kleding als je even tegen de schutting hebt geleund, omdat dit hout geen harsvorming heeft.

Red Class Wood schuttingen bij Schuttinggigant

Ook Red Class Wood schuttingen zijn op onze site te vinden. Door middel van de online calculator komt u langs alle houtsoorten die wij bieden, in verschillende maten en vormen. Neem rustig uw tijd om rond te kijken. Vraag een gratis offerte aan en misschien bouwen wij binnenkort wel uw droomschutting.

Meer blogs

Nobifix met premium antraciete betonpaal

Nobifix schutting, sterk en duurzaam

Naast het feit dat uw schutting u moet beschermen tegen wind en weer, is ook de uitstraling van uw schutting […]

Lees blog

Aanhoudende schaarste van het tuinhout

Zoals u wellicht al uit diverse media heeft gehoord is de houtprijs de laatste tijd fors gestegen. Dit heeft alles […]

Lees blog