Stormschade aan uw schutting?

Via deze weg krijgt u een gloednieuwe en stevige schutting terug

Een omgewaaide, of schade aan uw schutting door storm? Dat stormschade in ons winderige land een reëel risico is, wordt keer op keer weer aangetoond. Grote kans dat het nog een keer voor kan komen. Weet waar u met stormschade terecht kunt en wel of niet vergoed krijgt.

Pas bij windkracht 7 willen de verzekeraars meewerken aan stormschade: Schade moet veroorzaakt zijn door windstoten van minimaal 14 meter per seconde, ofwel windkracht 7. Dien bij de verzekeraar een claim in onder de noemer ‘stormschade’, dan kan er gecontroleerd worden of er daadwerkelijk sprake was van storm bij u thuis.

Stormschade checklist

  1. Geef de stormschade direct door aan de verzekeraar.
  2. Bereken de kosten van een nieuwe schutting.
  3. Maak foto’s van de schade.
  4. Laat de schade liggen als bewijsmateriaal.

Wat kunt u doen aan een omgewaaide schutting?

Geef stormschade direct door aan de verzekeraar. Ze vragen hierbij wat de kosten zijn van de schutting. Weet u niet meer precies wat de kosten zijn geweest van de huidige schutting? Dan mag u de huidige aankoopprijs doorgeven. Vraag dan een offerte aan via de online calculator van Schuttinggigant.com. Het aankoopbedrag van de offerte kan doorgegeven worden aan de verzekeraar. Overleg bij flinke schade of er meteen opgeruimd of gerepareerd mag worden: misschien wil de verzekeraar eerst een expert sturen om de schade op te nemen. Maak altijd duidelijke foto’s van de omgewaaide schutting, deze gelden als bewijsmateriaal. Daarnaast is het belangrijk om verdere schade te voorkomen: laat afgebroken takken niet in de tuin slingeren en stut die omgewaaide schutting.

Red Class Wood met Rots motief beton

Inboedel- of opstalverzekering?

Voor stormschade aan en rond het huis, kunt u terecht bij de opstalverzekering. Los gewaaide dakpannen, schade door een omgevallen boom, of bijvoorbeeld een omgewaaide schutting? Dat valt onder schade in de woning en kunt u terecht bij de inboedelverzekering. Ontstaat er door losgewaaide dakpannen een lekkage, waardoor u waterschade aan de meubels op zolder hebt? Dan gaat dit naar de inboedelverzekering. Ook schade aan tuinmeubilair valt hieronder.

Neem contact op voor vragen of een nieuwe schutting

Heeft u vragen over het repareren of het vervangen van de schutting? Onze vakmensen staan voor u klaar om te vertellen hoe het tot zijn werk gaat. Stel deze klus niet uit en vraag eenvoudig online uw offerte aan via de online schutting calculator!

Meer blogs

Premium antraciet met Douglas 21-planks schermen

Douglas schutting: de voor- en nadelen

Wanneer u op zoek bent naar een schutting wilt u natuurlijk weten welke opties u heeft en wat de opties […]

Lees blog
Schuttinggigant is FSC en PEFC gecertificeerd

Schuttinggigant is FSC® & PEFC gecertificeerd

Keuze voor duurzaamheid & kwaliteit Schuttinggigant is trots om het Forest Stewardship Council (FSC)-certificaat te dragen. Het FSC-keurmerk garandeert dat […]

Lees blog