Wat is een sleufpaal?

Een sleufpaal is een speciaal soort paal waarbij de dichte schuttingschermen tussen de palen worden geschoven. De palen zijn voorzien van een sleuf op de lange kant van de paal. Hier komt ook de naam ‘sleufpaal’ vandaan. Een traditionele houtbeton schutting heeft een paal wat uitsteekt, maar bij een sleufsysteem zit er boven op uw schutting een lange afdekbalk die zorgt voor een strakke afwerking.


Voordelen sleufpaal & sleuf systeem

De voordelen van een sleufsysteem voor uw schutting is dat het systeem géén doorkijk heeft. Dit komt door het feit dat de schermen zijn gemaakt zonder tussenliggers. Op deze manier worden de verticale latten met overlap tegen elkaar gezet en ontstaat er geen doorkijk. Het feit dat u geen doorkijk heeft komt ook doordat de schermen in de palen worden geschoven op de volledige lengte van de paal. Op deze manier is er ook geen L beslag nodig en heeft u geen doorkijk aan de zijkant.

Is een sleuf systeem ook voor mijn schutting geschikt?

Een hout beton schutting met sleuf systeem is mogelijk voor elke tuin. De palen zijn 270cm lang en mocht u meer dan 20cm hoogteverschil hebben dan zijn er bovendien 295cm palen. Onder elke paal komt een onderplaat van 180 of 220cm lang. Hierop wordt u schutting geplaatst. Uiteindelijk komt er een afdekbalk overheen voor de strakke afwerking. Een goede voorbereiding is essentieel. Check daarom vooraf altijd onze belangrijke instructies. Wilt u weten wat een schutting kost bij ons met sleufpalen? Ga dan naar onze online calculator en bereken uw prijs! Tijdelijk nu nog voordeliger.

 

 

Volg ons op social media!

Benieuwd naar onze projecten van zowel de sleufpalen, maar ook al onze andere schuttingen? Neem dan een kijkje op onze socialmedia-accounts voor mee inspiratie of onze voorbeelden op onze pagina