Wanneer u op zoek bent naar een schutting wilt u natuurlijk weten welke opties u heeft en wat de opties precies inhouden. Om te beginnen zal u een houtsoort moeten kiezen. Welk houtsoort u kiest, heeft veel invloed op de hoeveelheid toekomstig onderhoud en op de uitstraling van uw gehele tuin. Daarom delen wij graag een stukje van onze kennis met u, zodat het maken van uw keuze een stukje makkelijker wordt. In deze tekst willen wij u kennis laten maken met Douglas hout en waarom dit wel of niet de juiste keuze is voor u.

Het hout voor Douglas schuttingen

Douglas is een houtsoort die langzaam maar zeker steeds populairder wordt. Maar waar komt deze houtsoort nou eigenlijk vandaan? Douglas hout dankt zijn naam aan de boom waar het uit vergaard wordt, namelijk: De douglasspar. Deze boom is oorspronkelijk te vinden in Noord-Amerika. Ook in Europa is de douglasspar te vinden, maar hier worden ze vooral gepland. De bomen in Noord-Amerika kunnen tot wel 100 meter hoog worden.

Een Douglas schutting is gewild, dit komt onder andere door het rustieke karakter en de warme uitstraling van het hout. Het hout van een douglasspar heeft vaak een licht oranje of roze kleur. Deze kleur kan door licht en lucht veranderen naar een bruine kleur en na verloop van tijd naar grijs.

Een Douglas schutting, de voordelen

Dat Douglas hout zo populair is, heeft niet alleen te maken met de warme uitstraling en kleur van het hout. Mensen willen graag tuinschermen van Douglas vanwege de verschillende voordelen die het hout biedt. Een aantal van deze voordelen zijn:

  • Het hout heeft een aantrekkelijke prijs.
  • Het is in vele maten beschikbaar, ook in lange lengtes.
  • Het is eenvoudig te bewerken.
  • Het gaat onbewerkt gemiddeld tien jaar mee.

Wanneer je Douglas hout wel laat bewerken, ofwel impregneren, dan gaat het hout tot rond de vijftien jaar mee. U kunt dus lang genieten van uw Douglas schutting of Douglas poort. U kunt natuurlijk ook het hout laten behandelen of bewerken om de originele kleur te behouden of juist te veranderen. Douglas hout heeft verschillende mogelijkheden.

Een ander groot voordeel aan Douglas hout is dat het een kleine impact op het milieu heeft. Het hout is afkomstig van een snelgroeiende boom die in grote hoeveelheden wordt verbouwd. Daarnaast komt veel Douglas hout van bomen in Nederland. Hierdoor is er minder vervuiling van transport.

De nadelen van Douglas tuinschermen

Een nadeel van Douglas hout is dat het niet zo heel goed tegen vocht bestand is. Het is daarom aan te raden om de schuttingpalen van uw Douglas schutting van bijvoorbeeld beton te doen. Wij zorgen ervoor dat de schutting op de juiste hoogte geplaatst wordt. Dat in combinatie met de betonnen schuttingpalen zorgt ervoor dat uw Douglas tuinschermen geen overbodig last hebben van vocht. Het probleem is dus eenvoudig opgelost, maar het betekent wel wat voor de uitstraling voor uw schutting. Maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak. Bereken zelf de beste prijs via onze online-calculator, of kom langs in bij onze showroom in Vriezenveen, en bekijk ons Douglas hout en meer!

Meer blogs

Schuttinggigant is FSC en PEFC gecertificeerd

Schuttinggigant is FSC® & PEFC gecertificeerd

Keuze voor duurzaamheid & kwaliteit Schuttinggigant is trots om het Forest Stewardship Council (FSC)-certificaat te dragen. Het FSC-keurmerk garandeert dat […]

Lees blog
Omgewaaide schutting

Stormschade? Zo krijgt u uw geld terug

Stormschade aan uw schutting? Via deze weg krijgt u een gloednieuwe en stevige schutting terug Een omgewaaide, of schade aan […]

Lees blog